Nieuwe Nederlandse werf Nidd Yachts

0

Nidd yachts 900c achterkant
Er is weer een nieuwe Nederlandse werf opgestaan, Nidd Yachts. De eerste boot van deze werf uit Schiedam zal begin 2012 officieel geintroduceerd worden onder de naam NIDD900C. Deze sportboot zal naar eigen zeggen een verbetering zijn ten opzichte van het huidige aanbod tenders…

Oprichter Remco Sjoerdsma heeft al ruim 40 jaar ervaring binnen de watersportbranche en vindt dat het huidige aanbod van boten vaak niet voldoet aan de wensen van veel watersportliefhebbers. Daarom ontwikkelde hij zelf een boot met een zeer uitgebreide standaard uitrusting, veel comfort en een moderne uitstraling. We hebben de boot natuurlijk nog niet in het echt gezien, maar wanneer we naar de beschikbare informatie kijken lijken deze doelstellingen zeker behaald te worden.

Nidd yachts 900c
De volledig in Nederland ontwikkelde en gebouwde NIDD 900c ziet er namelijk strak uit en beschikt over behoorlijk wat standaard extra’s. Zo kunnen er op deze VanDutch achtige boot 4 personen blijven slapen, van de douche/toilet gebruik maken, koken en natuurlijk met een flinke gang over het water schieten. De 220 tot 330pk sterke motoren brengen hem namelijk op een topsnelheid van 50 tot 60 km/h. Ook beschikt bij standaard over een wijnkoeler onder de bestuurderstoel, een grillplaat een Nespresso apparaat, een spoelbak binnen en buiten en veel opbergruimte.

Nidd yachts 900c tekening
Naast deze mooie prestaties en extra’s is het ook een zeer gebruiksvriendelijke boot doordat het dek volledig bedekt is met Esthec composite. Dit is een kunststof teakdek met de voordelen van kuststof maar de volledige look en feel van Teak. Schoonmaken is dus een fluitje van een cent.

Nidd yachts 900c Layout
Het unieke aan deze nieuwe werf is dat het interieur van de boot volledig samen met de klant tot stand kan komen. Wie het niet eens is met de huidige indeling kan onder begeleiding van een interieurontwerper het interieur zelfs tijdens het bouwproces aan laten passen. Wij zijn benieuwd naar de eerste echte beelden van de NIDD900c want dat ziet er vaak nog beter uit dan de tekeningen…

Specificaties NIDD YACHTS 900c:
Lengte: 9,00 meter
Breedte: 3,00 meter
Diepgang: 0,75 meter
Doorvaarhoogte: 1,65 meter
Slaapplaatsen: 2+2
Brandstof capaciteit: 280 liter
Water capaciteit: 340 liter
Motoren: Mercruiser of Hummer
Vermogen: 220 tot 330 pk
Topsnelheid: 50 tot 60 km/h
Prijs: 139.500,- euro
Werf: Nidd Yachts

Reageren