Gray Design presenteert nieuw superjacht ontwerp

0

Sovereign-100-meter-superyacht-1
Nadat Gray Design wat uitstapjes in de Automotive wereld gedaan heeft (o.a.
deze Dartz), keren ze weer terug naar excentriek nautisch ontwerp. Dit nieuwste concept is een 100 meter lang superjacht met de naam Sovereign…

Het jacht is ontworpen met inspiratie uit luxe limousines die met chauffeur gereden moeten worden. Dit zie je dan ook terug in vrij lage, lange vloeiende lijnen en zelfs een soort van “wielkast” aan zij-achterkant van het jacht. Ze zijn hun uitstapje naar auto’s dus duidelijk niet vergeten want ook in de garage is naast de tenders genoeg plek vrijgemaakt voor wat dikke automobielen.

Sovereign-100-meter-superyacht-4
Naast haar exentrieke ontwerp beschikt de Sovereign uiteraard over wat speciale opties. Zo heeft hij een soort intrekbare laag die over het gehele jacht uitgestrekt is die het binnen lekker fris houdt, ook als hij in de volle zon ligt. Daarnaast beschikt hij over een “oneindig” zwembad dat rondom het glazen helikopter platform loopt. Mooie dingen dus waarmee je met je “fellow superyacht owners” aan de bar kunt schermen.

Sovereign-100-meter-superyacht-3
Uiteraard bestaat het gehele jacht niet uit alleen maar gave vormgeving en exeptionele gadgets maar kan je er ook gewoon op verblijven. In de bovenste verdieping bevindt zich de eigenaars suite met een verdieping daaronder 10 gasten verblijven, een nachtclub, een bioscoop, een sportsruimte en een bibliotheek. Natuurlijk zijn er ook wat standaard superjacht elementen aanwezig zoals het besproken helikoperplatform, verschillende beachclubs en zwemplateau’s. Gray Design verwacht een topsnelheid van ongeveer 30 knopen te kunnen behalen maar heeft verder nog niet veel specs bekendgemaakt.

Sovereign-100-meter-superyacht-2
Wij moeten erg aan het design wennen, en vragen ons af of iemand op de extra’s zit te wachten. Toch zijn we dit wel van Gray Design gewend en vinden we dat er ontwerpers moeten zijn die lekker over de top gaan…

Sovereign-100-meter-superyacht-5

Reageren