Feiten over de Monaco Yacht Show 2011

0

Monaco Yacht Show 2011
Vanaf morgen vindt de 21ste editie van de Monaco Yacht Show weer plaats. Natuurlijk zijn er meerdere boatshows van vergelijkbare allure, maar wij vinden de show in Monaco toch wel een van de mooiste. Dit jaar staat de show behoorlijk in het teken van Nederlandse jachten aangezien wij 27 jachten, waaronder de grootste (Seven Seas) naar Monaco gestuurd hebben…

De Monaco Yacht Show staat al jaren garant voor een extreem luxe happening waarbij de meest rijke jacht eigenaren ter wereld bijeen komen. Ook de komende vier dagen is de haven van Monaco weer het toneel voor jachteigenaren, werven, pers en bezoekers van over de hele wereld. Jullie hebben vast al ontzettend veel gezien en gelezen over de aankomende show, en anders ben je “minder” geinteresseerd. Daarom geven wij jullie hierbij alleen wat key facs en leuke weetjes, de rest van het nieuws volgt de komende dagen.

Key facs over de show:
-Er liggen 98 superjachten
-Met een gemiddelde lengte van 46,75 meter
-Dit zijn 78 motorjachten en 20 zeiljachten
-Hiervan hebben er 41 hun officiele wereld premiere
-Het grootste superjacht komt uit Nederland (86,01 meter)

Van de 98 superjachten zijn er dus 41 dit jaar pas opgeleverd, de rest komt uit voorgaande jaren waarvan de oudste 4 van voor 1979 zijn.
Jaartallen-jachten-MYS2011

De Monaco Yacht Show 2011 heeft een behoorlijk Nederlands tintje aangezien wij het tweede land zijn in het aantal geproduceerde superjachten dat er ligt. In vergelijk met de wereldranglijst dus erg mooi aangezien we daar volgens superyachtintelligence.com op de derde plaats staan qua productie meters.
Nederland oppermachting op Monaco Yacht Show 2011

Morgen zullen we jullie voorzien van wat leuke data en afbeeldingen over de grootste, gaafste, nieuwste en andere jachten die de moeite waard zijn om te noemen. Stay tuned…

Reageren