Wider Yachts heeft grootse plannen

0

Wider yachts 150 concept
Nadat Wider afgelopen zomer haar debuut als nieuwe jachtwerf maakte, presenteren ze nu al een grote stap vooruit. Na de Wider 42 zijn ze namelijk al toe aan een superjacht, de Wider 150…

Het is niet erg gebruikelijk dat een werf na een enthousiast ontvangen 42 voeter direct overstapt naar het superjacht segment. Eigenlijk hoeven we niet erg verbaast te zijn dat de mannen van Wider dit wel doen aangezien ze überhaupt al ongebruikelijke dingen doen. De Wider 42 is namelijk een open jacht dat met een druk op de knop bijna twee keer zo breed kan worden. Uiteraard niet over de gehele breedte van het jacht, maar alleen het midden stuk. Door deze innovatieve ruimte creërende oplossing heeft de werf veel positieve reacties vanuit de markt gekregen en haalde ze veel magazine covers.

Wider 150 concept superyacht
Nu komt de werf met een superjacht concept van 150 voet die wat ons betreft lang niet zo speciaal is als zijn voorganger. Bij superjachten zijn uitklapbare delen namelijk niet echt innovatief. Bijna elk zich zelf respecterend superjacht heeft namelijk in de zijkant van de romp uitklapbare ‘beachbars’ of tender garages. De vleugels aan de achterkant van de Wider 150 die de beach area vergroten overtuigen ons dan ook niet direct. Wel vinden we het erg gaaf dat er aan de binnenkant van deze vleugels (dus in de achterkant van het jacht) een tender garage is met bassin. Het ‘zwemplateau’ bestaat uit twee delen en kan opzij schanieren waardoor de tender vanuit het bassin zo de zee in kan varen. Wanneer de tender in de zee ligt kan het bassin als zwembad met zeewater dienst doen. Ook dit is niet geheel nieuw, maar wel gaaf.

Wider yachts 150 concept superyacht
Wat is er dan eigenlijk wel zo speciaal aan deze nieuwe Wider 150? Wellicht het feit dat hij over een hybride aandrijving beschikt die hem met 450kW volledig elektrisch gedurende 56 zeemijl 8 knopen kan laten varen. Wanneer hij de diesel motoren bijschakelt zal hij een topsnelheid van 20 knopen behalen. Eigenlijk ook weer niet zo heel spannend aangezien hybride aandrijvingen bij steeds meer superjachten geleverd worden.

Wider yachts 150 2
Eigenlijk moeten we dus concluderen dat de tender die bij de Wider 150 geleverd wordt nog het meest interessant is. Dit is namelijk een 33 voet vertaling van de eerste Wider ooit gebouwd, de Wider 42. Ook deze kleine Wider 33 beschikt net als zijn broer over perfecte tender eigenschappen en kan met een druk op de knop bijna twee keer zo breed worden. Gelukkig is Wider Yachts met deze tender wel dichtbij haar eigen succes gebleven…

Reageren