Boston Whaler breidt Montauk serie uit met 210

1

Boston Whaler 210 Montauk
Boston Whaler staat bekend om haar relatief kleine boten met altijd een hele dikke motor er achter. Dit kan doordat deze Amerikaanse werf ontzettend sterke rompen bouwt die bij de Montauk serie zelfs onzinkbaar zijn…

De nieuwe 210 Montauk is de grootste uit deze beroemde sportvisboot serie en gaat in gebruiksgemak net nog een stapje verder dan zijn kleinere broertjes. Vooral door zijn grotere afmetingen met meer zit- en opbergruimte zijn een welkome aanvulling op de bestaande serie. Daarnaast worden wij nog het meest enthousiast van het chemisch toilet dat aan de uitrusting toegevoegd is. In combinatie met de grotere bandstoftank (van 252 liter) zorgt deze er namelijk voor dat je ongerust een dagje het water op kunt gaan, ook ver uit de kust. Zelfs voor tochtjes door de Amsterdamse grachten, waar deze boot eigenlijk niet voor gemaakt is, zal het een goede extra zijn.

Boston Whaler 210 Montauk 2
Natuurlijk kan je met deze Boston Whaler 210 Montauk prima door de grachten varen, maar hij komt natuurlijk veel beter tot zijn recht in ruiger water. de sterke romp met zijn kenmerkende stompe neus boven het wateroppervlak zorgt er namelijk voor dat hij golven perfect opzij laat slaan in plaats van in de kuip. Ook met hoge snelheid over flinke golven blazen doen Boston Whalers zonder enige frictie of gekraak in het interieur.

Boston Whaler 210 Montauk neus
Van dit interieur moet je niet heel veel verwachten. Het bevat eigenlijk puur de basics die nodig zijn om vis te vangen en op te bergen, om te waterskieen of gewoon even relaxt te varen. Door zijn grotere afmeting van 21 voet, is er meer ruimte in de neus met een grotere coolbox voor de vis, een anker locker en confortabele zittingen. ook achter in de kuip bestaan er meer opties om lekker te zitten waardoor hij iets minder kaal is dan zijn kleinere broertjes. Het blijft natuurlijk in de basis een sportvisboot dus hij is standaard uitgerust met 6 hengel-houders en optioneel nog twee extra aan de achterkant. Ook voor het waterskieen is het een uitermate geschikte boot aangezien hij optioneel over een speciale ski-beugel kan beschikken.

Boston Whaler 210 Montauk 3
Standaard wordt hij geleverd met een nieuw ontwikkelde relatief zuinige maar zeer krachtige 4 takt Mercury buitenboordmotor met 150pk. Wie dit nog niet genoeg vindt kan ook voor een 4-takt Mercury Verado met 200pk kiezen. Geloof maar dat deze 6,5 meter lange Boston Whaler dan flink snel van zijn plaats komt…

Specificaties Boston Whaler 210 Montauk:
Lengte: 6,5 meter
Breedte: 2,59 meter
Diepgang: 0,32 meter
Gewicht (zonder motor): 1.134 kg
Doorvaarthoogte (incl T-top): 2,41 meter
Max aantal personen: 9
Max laadvermogen: 1.270 kg
Max vermogen: 200pk
Minimaal vermogen: 150pk
Max gewicht motor: 240 kg
Brandstof capaciteit: 252 liter
Werf: Boston Whaler

1 reactie

Reageren