Sessa presenteert 40 flybridge in Barcelona

0

Sessa Marine 40 feet flybridge 2012
Na de onthulling van de Sessa 45 Flybridge in Cannes dit jaar presenteert de Italiaanse werf nu in Barcelona de kleinere 40 fly…

De nieuwe 40 voeter heeft ontzettend veel van zijn grotere broer, de 45 fly, weg maar dan net iets kleiner en compacter. Zelfs het enigzinds aparte privacy glas aan de achterkant van de kuip heeft hij van zijn grotere broer overgenomen. Door zijn styling is hij van ver af dan waarschijnlijk ook moeilijk te onderscheiden.

Sessa Marine 40 feet flybridge layout
Maar niet alleen qua uiterlijk lijken beide jachten veel op elkaar, ook op het gebied van techniek delen ze hetzelfde dna. De Sessa Marine 40 flybridge is namelijk ontworpen om door twee Volvo Penta IPS pod drives aangedreven te worden. Deze zeer vaareigenschap-vriendelijke aandrijfsystemen staan in verbinding met twee 400 tot 500 pk sterke Volvo diesels welke de nieuwe Sessa tot een topsnelheid van ongeveer 30 knopen moeten brengen.

Sessa Marine 40 feet saloon layout
In de salon bevindt zich een L-vormige bank welke overloopt in een tweepersoons bankje bij de stuurpositie. Dit vinden wij altijd fijn aangezien er bij veel jachten niet goed met de bestuurder meegekeken kan worden. Sessa heeft de nieuwe 40 flybridge zo goed ingedeeld dat ze claimen dezelfde keuken, inclusief de 164 liter grote koelkast, als in de 45 voeter geinstalleerd te hebben. Er is zelfs plek voor een 6kg grote wasmachine benedendeks. Dit is zeer exclusief voor een jacht in deze klasse. Enig nadeel van wasmachines aan boord is wel dat je er een generator voor nodig hebt, en dat kan nog wel eens vervelende geluiden met zich meebrengen.

Sessa Marine 40 feet cabins layout
De Sessa 40 flybridge beschikt over een tweepersoons slaapkamer midschips en een eigenaarshut voorin de punt. Beide kamers beschikken over een eigen badkamer ensuite met aparte douchecabines.
Verschil tussen de 45 en 40 flybridge Sessa Marine
Wanneer kies je dan eigenlijk voor de 45 en wanneer voor de nieuwe 40 voeter? Eigenlijk zijn hier twee grote redenen voor te bekenden. Wil je namelijk per direct je nieuwe boot hebben, dan moet je voor de Sessa 45 flybridge gaan. De Sessa 40 flybridge wordt op dit moment namelijk voor het eerst gepresenteerd tijdens de Barcelona Boatshow. Daarnaast zit het grootste verschil in de layout benedendeks. Bij de 45 voeter kan er namelijk gekozen worden tussen een 2 of 3 kamer opstelling. Wanneer men voor twee slaapkamers kiest wordt de keuken benedendeks geplaatst waardoor de salon een stuk ruimer is. Bij een 3 kamer opstelling verplaatst de keuken naar boven waardoor hij qua salon meer op zijn kleine broertje van 40 voet lijkt. Er is dan echter wel meer plek voor gasten. Qua vaareigenschappen en prestaties zullen de beide jachten naar verwachting niet ver uit elkaar liggen…

Specificaties Sessa Marine 40 flybridge:
Lengte: 12,20 meter
Breedte: 3,90 meter
Max. personen: 12
Slaapkamers: 2
Badkamers: 2
Bedden: 4+1
Brandstoftank: 900 liter
Drinkwatertank: 320 liter
Vuilwatertank: 125 liter
Motoren: Volvo 2x 400 of 500pk
Aandrijfing: 2x Volvo Penta IPS 400
Max vermogen: 1.000pk
Topsnelheid: 30 knopen
CE certificaat: B
Werf: Sessa Marine

Meer Sessa Marine op Bootblog

Reageren