De Aguti 20m, mahoniehouten parel van 20 meter (video)

0


De Aguti 20m is het eerste luxe motorjacht dat traditionele houten scheepsbouw technieken met moderne high-tech composiet technologie gecombineerd heeft. Na ongeveer 3 jaar van planning en ontwikkeling, is dit 20 meter lange jacht bijna een kunst object geworden. Naast zijn fantastische design beschikt hij over de nodige moderne technologie, comfort en zeer goede vaareigenschappen.

Hij is dus niet alleen mooi, maar ook de vaareigenschappen liggen perfect in lijn met zijn prachtige houten elegantie. Binnen beschikt hij over alle up-to-date snufjes, en hij wordt aangedreven door twee 10 cilinder MAN motoren met meer dan 2.200 pk. Met deze motoren behaalt hij een topsnelheid van ruim 32 knopen. De werf heeft echter de ambitie om deze 2.200 pk  met andere motoren op te krikken naar 4.700 pk zodat hij uiteindelijk 50 knopen zal kunnen lopen.

Naast de twee eigenaren van de werf, de broers Michael en Andreas Grieger, is ook zeevaarder en oud formule 1 racer Jochen Mass nauw bij de ontwikkeling van het jacht betrokken geweest. Hij heeft het team ondersteund met zijn kennis en ervaring op het gebied van aerodynamica en zeewaardige constructie.

Net als het uiterlijk is ook het interieur van het schip fantastisch mooi afgewerkt met de beste materialen. Het wordt naast mahonie gedomineerd door het fijnste leder in prachtige zachte tinten. Er bevinden zich aan boord drie hutten met eigen badkamer.

Wanneer je het jacht wil hebben, moet je wel ruim 6,8 miljoen euro neer leggen, maar dan heb je ook wel een uniek jacht…

Reageren