Feadship’s Tango onthaalt Laura Dekker op St. Maarten

0

Feadship Tango en Laura Dekker op Sint Maarten
Afgelopen zaterdagavond is het zeilmeisje Laura Dekker rond 8 uur Nederlandse tijd op Sint Maarten aangekomen. Hiermee heeft ze haar solo zeilreis rond de wereld afgerond…

Ze werd door veel plezierjachten onthaald, waaronder Feadship’s Tango welke afgelopen zomer afgeleverd werd en nu op St. Maarten verblijft, gezien de foto. Met haar aankomst op St. Maarten heeft Laura Dekker na 518 dagen officieel haar wereldomzeiling afgerond.

Ze vertrok op 21 augustus 2010 namelijk vanuit Gibraltar en heeft in totaal ruim 27.000 zeemijlen in haar eentje afgelegd. Officieel is ze daarmee dan ook de jongste Solo-zeilster ter wereld. Helaas krijgt ze voor deze prestatie geen vermelding in het Guiness Book of Records, aangezien deze “de jongste categorie”  niet langer meer publiceert. Dit hebben ze besloten om minderjarigen niet meer aan te moedigen tot recordpogingen. Toch heeft ze het record afgepakt van de Australische Jessica Watson welke haar reis een dag voor ze 17 werd voltooide. Laura wordt pas in september 17, dus ze ligt flink voor.

Volgens Zeilen.nl heeft Laura nog niet zo’n zin om naar Nederland terug te keren in verband met de ontstane problemen met Jeugdzorg. Wellicht krijgt dit bij terugkomst in Nederland namelijk nog een staartje. Wij feliciteren Laura in ieder geval met haar fantastisch moedige prestatie!

Reageren