Elfstedentocht maakt ruim baan voor Boot Holland

0

Boot Holland vangt Elfstedentoch misser op
Na de afgelopen dagen doodgegooid te zijn met Elfstedentocht nieuws was gisteren de kogel door de kerk. De Boot Holland organisatie zal opgelucht zijn met gemengde gevoelens…

Morgen begint de eerste echte aftrap van het watersport seizoen in Nederland met de opening van Boot Holland. Het was de afgelopen dagen nog even spannend hoe deze opening plaats zou vinden aangezien de Elfsteden tocht dit weekend ook plaats leek te vinden. Normaliter starten de schaatsers namelijk vanuit het beursgebouw van de WTC Expo in Leeuwarden, maar deze staat op dit moment bom vol met boten.

Elfstedentoch start tent 2012 WTC expo Leeuwarden
Om toch te kunnen starten werd er alvast een grote tent voor het beursgebouw opgezet waardoor bijna alle media ervan overtuigd waren dat de Elfsteden toch een dezer dagen door zou gaan. Er werd gisteravond dan ook vooral over deze tent gesproken, “hoe kon de Elfstedentocht organisatie nou alvast een tent opzetten zonder er zeker van te zijn of het evenement wel door ging” alsdus vele teleurgestelde stemmen. Nouja, het antwoord was simpel, maar niemand leek er op te komen. De WTC Expo in Leeuwarden staat vol met ruim 350 exposanten voor Boot Holland. Er moest dus wel alvast een alternatief voor de start gevonden worden. De tent is inmiddels alweer afgebroken en Boot Holland kan morgen ‘gewoon’ van start gaan.

WTC Expo Leeuwarden Boot Holland 2012
Misschien is de organisatie van Boot Holland stiekem wel een beetje blij dat de Elfstedentoch niet door gaat. Ontzettend veel mensen hebben namelijk voor aanstaand weekend een overnachting in friesland geboekt om naar de Elfstedentoch te komen kijken. Nu deze niet door gaat kan met lekker naar bootjes komen kijken… Dit zal de organisatie uiteraard niet toegeven, maar wij kunnen het ons voorstellen.

Zoals de naam al doet vermoeden staat Boot Holland bekend als een échte Nederlandse boten show. Met meer dan 350 exposanten en ruim 60 Wereldprimeurs op verschillende vlakken dus de moeite waard om te bezoeken. Van oudsher is het echt een stalen boten beurs, niet alleen omdat deze zoveel in Nederland gebouwd worden maar ook omdat het Friesche waterlandschap zich zo goed voor dit type boten leent.

Meer informatie en alle primeurs zijn hierrr te vinden…

Reageren