Steelfish ontwerpt moderne BEB legerboot

1

GENERAL-BEB-BOAT-LEGERBOOT-STEELFISH
Je kent ze wel, die super sterke, lange en lage legerboten met ontzettend dikke motoren welke zo’n lekker hard en diep ‘Amerikaans’ geluid produceren. Ze hebben nogal wat nadelen en daar heeft Steelfish een oplossing voor…

Het grootste nadeel van die Legerboten is eigenlijk ruimtegebrek. Wanneer je achter het stuur van zo’n ding staat is het een gave beleving, er zit namelijk flink wat power onder de gashendel. Wanneer je echter als passegier mee mag is het moeilijk om een lekker plekje te vinden. Deze boten zijn namelijk ook helemaal niet gebouwd om personen mee te vervoeren.

BEB-legerboot-Steelfish sloepen General 750
De zogenaamde ‘Bridge Erection Boat’ (kortweg BEB) is door de Amerikaanse marine namelijk ontwikkeld om drijvende pontons die als tijdelijke brug fungeren mee te vervoeren en aan te duwen. Soms werden dergelijke ‘nood bruggen’ op sterk stromende rivieren aangelegd waarbij de Bridge Erection Boats hem op zijn plek houden. Hiervoor is natuurlijk behoorlijk wat kracht nodig dus de gemiddelde boot beschikt over in ieder geval 2x 100 pk sterke motoren. Veel personen hoeven er echter niet aan boord te kunnen.

Bridge Erection Boat Steelfish sloepen General 750
Het Nederlandse Steelfish sloepen heeft deze, in de Amsterdamse grachten, veel voorkomende legerboten een nieuw leven ingeblazen. Echter wel met het oog op het gebruiksgemak van waar we tegenwoordig gewend aan zijn. Deze nieuwe Steelfish ‘General’ zit nog in de concept fase, maar wij vinden het een goed idee. Ze hebben dan ook plannen om vier verschillende versies te ontwikkelen die allen voorzien zijn van sloep-waardige gemakken zoals een toilet en veel zitplaatsen. Er zullen ‘Generals’ van 6, 7.5, 8.5 en 9 meter ontwikkeld worden waarvan de General 750 de eerste zal zijn. Helaas beschikken de Steelfish Generals niet over de power van de klassieke BEB legerboten, maar ze zijn ook een stuk lichter.

BEB Bridge Erection Boat Steelfish sloepen tender General 750
Wij zijn erg benieuwd naar de eerste Steelfish General want het lijkt ons een erg gaaf ding. Hopelijk komt hij niet te fragiel over, want dat past zeker niet bij dit type boten…

Specificaties eerste Steelfish General 750:
Lengte: 7,5 meter
Breedte: 2,6 meter
Max vermogen: 70pk
Introductieprijs: 19.000,- euro
Inclusief Suzuki 70pk: 29.850,- euro
Werf: Steelfish sloepen

1 reactie

  1. Tenderline heeft een stoere aluminium, no nonsense, hufterproof grachtenboot op basis van een genieboot. het model heet de G-7 en stond al op de hiswa.
    met 40 pk doet hij 40 km/h. een echte fun-boot. plaatjes op de site van tenderline

Reageren