Primeur: Interieur foto’s superjacht ‘A’

11


Iedereen die in superjachten geïnteresseerd is, kent het uiterlijk van het extravagante superjacht ‘A’. Het interieur is echter lange tijd voor velen verborgen gebleven. Hierbij presenteert bootblog.nl jullie een paar foto’s die tot de verbeelding spreken!

Het magnifieke jacht is ontworpen door Philippe Starck (bekend van behoorlijk wat beroemde producten en ontwerpen), je ziet ook behoorlijk wat van zijn eigen producten in het fraaie interieur terug komen.

Het ongeveer 300 miljoen dollar kostende 120 meter lange superjacht is in eigendom van de 36 jaar (!) oude Russische biljonair Andrey Melnichenko, die zijn fortuin heeft gemaakt met het bouwen en verkopen van succesvolle Russische bedrijven.

De interieur foto’s zijn gemaakt door Anja Wippich, welke ook de copyrights in handen heeft.

11 reacties

  1. Ik ben vanmorgen rond de ‘A’ gevaren hij lig op he ogenblik in Rodney Bay, St. Lucia en ik kan alleen maar zeggen, dat het een wanstaltig jacht is zowel in vormgeving van de hull als de superstructure en de merkwaardige dek verdeling.het geheel doet pijn aan de ogen .ik heb een tender uit het achter ruim zien komen om twee jeugdige personen op het strand aldaar op te halen onder gewapende beveiligen van 6 maffioso kleerkasten, wat een vertoon van misplaatste macht

    • @ Chris,

      Ik begrijp je reactie, het is inderdaad een heel raar schip. Maar ik denk dat hij wel doet waar hij voor bedoelt is… Iedereen er omheen in verlegenheid brengen. Het maakt niet uit hoe dik het schip is dat er naast ligt, deze eist alle aandacht op 😉

      Ondanks dat je het een lelijk ding vindt, toch leuk om hem in het echt te zien… Bedankt voor je visie….

  2. Hij ligt nog steeds op Curacao, volgens de mensen aanwezig voor onderhoud. Wij hebben er net onderdoor gedoken, 2 mega schroeven in de vorm van heuze zeisen, complete moordwapens… 2 zij stabilatoren en overal lampen. Als je te dicht bij komt zorgen sensoren voor een hels alarm….!!!
    Mega schip en wij waren vooral geinteresseerd in de super barracuda die eronder zwom….

  3. @ RJ en Roderick,

    Gaaf om te horen dat jullie er onderdoor gedoken zijn, en dat hij een speciaal alarm heeft wanneer hij van onder benaderd wordt!

  4. De A ligt vandaag voor Amanpuri, Phuket. Het sterft hier van de Russen. Schip is indrukwekkend, maar zoveel machtsvertoon past niet bij dit vrij arme land vol Boeddhisten.

  5. Pingback: Philippe Starcke''s trio van bijboten | misterdaily.nl

Reageren