Motor- en zeilboot van het jaar 2012 zijn gekozen

1


Buijs Coaster Motorboot van het jaar 2012Vanochtend is de Hiswa Amsterdam Boat Show 2012 in de Rai geopend. Traditie getrouw worden dan ook de motor- en zeilboot van het jaar bekendgemaakt. X-yachts en Bruijs Jachtbouw vielen in de prijzen…

Onder de motorboten maakten de Wajer Osprey 34, de Beneteau Swift Trawler 44 en de Bruijs Coaster kans op de titel motorboot van het jaar 2012. Bruijs jachtbouw is er vanochtend met hoofdprijs vandoor gegaan dankzij de vernieuwende eigen en scheepse uitstraling. Volgens de vakjury is dit met name te danken aan het werk van ontwerper Willem Nieland in combinatie met de eigen ideeën van de bouwers.
Buijs Coaster Motorboot van het jaar 2012

Bij de zeilboten maakten de Bestewind 50, de Beneteau Sense 43 en de X-Yachts XP 44 kans op de titel zeilboot van het jaar 2012. Laatstgenoemde ging er met de titel vandoor. De jury sprak van een goed doorontwikkelde snelle performance cruiser met de bijzondere benaming ‘State of the art in serieproductie’.
X-yachts-XP-44 zeilboot van het jaar 2012

Naast de motor- en zeilboot van het jaar verkiezing reikte de HISWA ook nog een prijs voor de beste innovatie voor een groot publiek uit. Deze werd gewonnen door de Odeo Flare van Bomarine. Dit is een alternatief voor traditioneel maritiem vuurwerk wat in geval van nood gebruikt kan worden. De Odeo Flare werkt met lasers op batterijen in plaats van explosieven. De grootste innovatie is het gebruik van roterende lasers waardoor hij van alle kanten goed zichtbaar is en door het ontbreken van explosieven veel veiliger aan boord is.
OdeoFlare bomarine innovatie prijs van het jaar 2012

Wij willen de winnaars dan ook feliciteren met hun prijzen en hopen dat dit een goede stimulans is om buitengewone producten te blijven ontwikkelen…

1 reactie

Reageren