ANWB Boot Hoorn wordt ANWB Boot Batavia

0

ANWB-boot-batavia 2012
Vandaag laat de ANWB in een persbericht weten de ANWB Boot Hoorn show voor gebruikte en nieuwe boten naar Lelystad te verplaatsen…

Vrij snel na de berichtgeving over het niet lukken van de organisatie van ANWB Boot Hoorn (lees hierrr wat er allemaal gebeurd is), is bekend geworden dat Stichting Bataviahaven verheugd is met de komst van de beurs naar Lelystad. De vergunningen zijn nog niet rond, maar de organisatoren ANWB en YachtFocus hebben het traject voor het verkrijgen hiervan wel al in gang gezet.

De komst van de show past volgens het persbericht zeer goed in de strategie en ontwikkeling van de Bataviahaven. Lelystad wil met 17 km kustlijn en ruim 3000 ligtplaatsen namelijk het kloppende hart van “yachting” Nederland zijn. De cijfers liegen er niet om, maar wij vragen ons nog wel af of Lelystad wel over de gezelligheid en gemoedelijkheid van een echte Marina stad beschikt. Tot nu toe doet het wat ons betreft wat steriel en onpersoonlijk aan in de Bataviahaven, en de stad die daarbij hoort. Wellicht brengen initiatieven als deze ANWB Boot Batavia daar verandering in.

Over de verkochte stands van ANWB Boot Hoorn wordt in het persbericht niet gesproken dus het is nog onduidelijk of deze partijen meegaan naar Lelystad. Wel is duidelijk dat alleen bezoekers van de nieuwe jachten entree moeten betalen, namelijk 4 euro voor ANWB leden en 5 euro voor niet-leden. De organisatoren ANWB en Yachtfocus verwachten op de show ongeveer 25 tot 30.000 bezoekers te mogen verwelkomen. Dit komt neer op gemiddeld 5.000 bezoekers per dag.

ANWB Boot Batavia zal van 13 t/m 17 september 2012 plaatvinden, vlak na de Natte Hiswa in Amsterdam dus.

Meer info: anwbbootbatavia.nl (via de oude url anwbboothoorn.nl kom je er ook)

Reageren