Primeur: Princess vervangt de 54 door deze nieuwe 56

0

The new princess 56 2012
Princess Yachts heeft deze week haar nieuwste jacht bekend gemaakt, de Princess 56. Het zal de opvolger van de huidige Princess 54 zijn welke officieel onthult wordt tijdens de Boatshow van Cannes op 11 september aanstaande…

De Princess 56 is geen facelift van de huidige 54, maar een compleet nieuw jacht met een nieuw ontwikkelde romp welke perfect tussen de 50 en 60 voet modellen past. Geheel in lijn met de huidige trend waarin jachten steeds groter worden ligt deze nieuwe 56 voeter qua afmetingen erg dicht bij de 60 voeter. De extra ruimte die hierdoor ontstaat zal vooral tot haar recht komen in eigenaarshut die midschips geplaatst, en over de volledige breedte uitgestrekt, is.

The new princess 56 Cannes boatshow 2012
Een ander belangrijk verschil met zijn voorganger is de layout binnen. De Princess 56 heeft in lijn met de andere nieuwe flybridge jachten van de Britse werf namelijk haar keuken boven in de salon geplaatst. Hierdoor ontstaat meer ruimte benedendeks en een socialere salon doordat de kok niet afgezonderd is. Doordat jachten steeds groter worden en door techniek eigenlijk steeds makkelijker te bevaren zijn, ligt de drempel voor personeel aan boord ook wel wat hoger. Op een 56 voet jacht zie je niet vaak permanent personeel waardoor een afgezonderde keuken ook niet echt meer wenselijk is. Met dit gegeven in het achterhoofd heeft Princess de crew cabin achter in het jacht waarschijnlijk ook extra ruim en luxe gemaakt zodat hij tevens voor gasten gebruikt kan worden.

Princess 56 VIP cabin
Waarschijnlijk gun je de belangrijkste gasten wel een wat luxere kamer, welke te vinden zijn in de neus van het jacht. Helemaal voorin bevindt zich de VIP cabin met een eigen badkamer ensuite, en daarachter bevindt zich de tweede gastenhut welke gebruik maakt van de algemene sanitaire ruimte. Mensen met kinderen kunnen dus twee andere stellen meenemen en de kinderen in de crew cabin laten slapen.

New Princess 56 saloon
Zowel de salon als de flybridge zijn ruim opgezet met veel zitplaatsen en beide eettafels waar met behoorlijk wat gasten aan gegeten kan worden. Motorisch zijn er twee opties mogelijk. Er kan gekozen worden tussen twee CAT C12A 715s of twee Volvo Penta D13 800s motoren. Met de Volvo motoren behaalt de Princess 56 ongeveer een top van 29 knopen terwijl de CAT’s hem naar een top van 33 knopen brengen. Wie interesse in deze nieuwe Princess heeft, moet nog wel even wachten want hij wordt pas in september 2012 tijdens Festival de la Plaisance de Cannes (11 tot 16) voor het eerst aan het publiek getoond. In Engeland komt hij vanaf 1.080.000,- euro op de markt…

Princess_Yachts_56_2012_5
Bekijk de tijdelijke brochure is hierrr te bekijken.

Reageren