De rol van jachten tijdens Cannes film Festival

0

Sacha Baron Cohen_Elisabetta Canalis_3
Tijdens het jaarlijkse Film Festival in Cannes, welke afgelopen week weer gehouden werd, staan superjachten vrijwel net zo centraal als de acteurs. Maar niet alleen voor pleasure, ook voor business…

Volgens ingewijden vinden de grootste deals niet op de kant maar in de haven plaats. Banken, investeerders en filmproducenten huren allen grote jachten om in alle rust deals met elkaar te kunnen sluiten. De agenten uit Hollywood die ideeen voor films willen slijten lopen tijdens het festival van het ene jacht naar het andere jacht om inversteerders en producenten te spreken. De rol van al die mooie jachten in de haven is daarom veel groter dan de meeste mensen zich voorstellen.

Kelly-Brook-23
In de jaren 80 stonden Tom Bernard en Michael Barker beiden aan het roer bij Sony Pictures. Tijdens het Cannes Film Festival van dat jaar werden ze uitgenodigd voor een feestje dat op een jacht voor de kust plaatsvond. Nadat ze met een tender naar het jacht gebracht werden, waren ze de gehele avond verwijderd van alle onderhandelingen op de kant en in de haven. Hierdoor liep Sony Pictures een contract van een grote film mis doordat concurrenten slim van hun afwezigheid gebruik maakten. Vanaf dat moment was voor elke bank, investeerder en producent duidelijk dat de feestjes op jachten voor de kust alleen weggelegd waren voor de acteurs. Zij hoeven immers niet aangesproken te worden door agenten met een goed idee voor een film.

Karolina-Kurkova-9
Buiten deze zakelijke insteek worden er in de avond uren natuurlijk ook flink wat feestjes gegeven op de jachten. Daarnaast gebruiken veel celebrities de jachten om zichzelf in de picture te spelen (zie alle foto’s bij dit artikel).

Kim-Kardashian-Kanye-West-Yacht
Een jacht huren tijdens het Cannes Film Festival is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar wanneer je als bedrijf eens goed rekend kan je zelfs voordeliger uit zijn dan op de kant. De huur ligt tussen de 70.000 en 400.000 euro per week, afhankelijk van de afmeting van het jacht. Maar voor 10.000 euro per nacht kan je wel 10 man laten slapen, gasten uitnodigingen, in alle rust zakelijke gesprekken voeren en ’s avonds een feestje geven op eigen terrein. Probeer dat maar eens in een van de hotels in Cannes tijdens het festival. Enig punt is wel dat je een ligplaats moet bemachtigen. Dat schijnt niet zo makkelijk te zijn aangezien ze de regel “wie het eerst komt is het eerste aan de beurt” hanteren.

Wie dus business wil doen in de filmindustrie of gewoon celebrities wil ontmoeten moet dus met de boot naar Cannes tijdens het film festival…

Reageren