Boston Whaler introduceert de nieuwe 270 Dauntless

0

Boston Whaler 270 Dauntless 2013

Boston Whaler introduceert dit jaar de nieuwste en allergrootste telg in de Dauntless familie: De 270 Dauntless.  

En flink is hij. Met een totale lengte van 8,33 en een breedte van 2,74 meter biedt hij plaats aan 12 personen. Het leeggewicht van 2.177 kg vraagt om een motor tussen de 300 en 450PK en wordt deels veroorzaakt door de volledige uitrusting van de boot. Onder andere verbeterd comfort voor alle zitplaatsen, die nu bestaan uit een luxe stoel voor de stuurman en een rijk uitgevoerde consolezit voorin in het midden. Ook vind je voorin nog extra zitplaatsen in de vorm van een U-vormige bank met opvouwbare rugleuningen, zodat je gasten ook gedurende langere tripjes lekker kunnen zitten. Het Amerikaanse element zie je terug in de bekerhouders die her en der in het interieur zijn verwerkt.

Boston Whaler Dauntless 270

Zoals de naam Boston Whaler al doet vermoeden, heeft het merk een vissersachtergrond. Nu zouden wij niet direct voor de walvissen gaan met de Dauntless, maar als je plezier hebt in het vangen van iets kleinere vissen dan zul je merken dat er goed rekening is gehouden met het uitoefenen van je hobby. Het ruime, open dek zorgt ervoor dat je makkelijk met je werphengel uit de voeten kunt en de vele opbergmogelijkheden zorgen ervoor dat je al je visspullen handig aan het oog kunt onttrekken. De verhoogde reling aan de achterzijde van de Dauntless biedt extra steun bij het inhalen van je vislijn en de hengelhouders maken een georganiseerde netheid mogelijk aan boord.

Ook de brandstoftank is vergroot tot 575 liter en dat is geen overbodige luxe als je met een vermogen van minimaal 300 Pk aan de haal gaat. Standaard word de 270 Dauntless geleverd met een stille en zuinige 300 PK Mercury Verado 4-takt buitenboordmotor. Naar wens kunnen ook 2 200 PK Verado’s gemonteerd worden. Zeker als je langere tochten wilt maken, of als je wilt wakeboarden of waterskieen komen de grotere tank en het beschikbare motorvermogen goed tot zijn recht. Na het wakeboarden kun je makkelijk weer in de boot komen met de opvouwbare zwemtrap en kun jezelf afspoelen onder de ingebouwde douche die gevoed word uit een watertank van 68 liter. In het dashboard is plek vrijgehouden voor diverse elektronische navigatieapparatuur die daardoor achteraf netjes ingebouwd kan worden.

De Boston Whaler 270 Dauntless is hiermee een zeer complete en multifunctionele boot, zeker als je van zeevissen of wakeboarden houdt. Maar naar onze smaak is hij toch wel iets te Amerikaans in zijn uitstraling om zich helemaal thuis te voelen op de Nederlandse wateren.

 

Reageren