Ferretti Group presenteert de nieuwe Aquariva Super

0

Ferretti onthult nieuwe Aquariva Super op Chinese Bootshow

China heeft een flinke inhaalslag gemaakt in de wereldeconomie en dat heeft ook tot gevolg dat er inmiddels heel wat Chinese miljonairs rondlopen. Samen met de Russen staan de Chinese vermogenden bekend om hun voorliefde voor extreme luxe. Het is daarom niet verbazend dat ook established luxemerken uit Europa zich richten op die delen van de wereld.De Feretti Group is daar een goed voorbeeld van. Voor de onthulling van hun nieuwe Aquariva Super vandaag hebben zij dan ook de Chinese Qingdao Boat Show gekozen, die vanaf vandaag tot en met zondag 26 mei gehouden wordt. De Qingdao Boat Show is de derde show die de Feretti Group aan doet in het meest oostelijke werelddeel, wat aangeeft dat zich hier een belangrijke afzetmarkt voor de 8 merken die de groep vertegenwoordigd bevindt.

De Aquariva Super geld als het iconische Riva model en is hèt symbool van Riva’s eigentijdse elegantie en stijl zoals die over de gehele wereld bekend zijn en is daarmee een waardige opvolger van de minstens net zo bekende Aquarama. De Aquariva Super komt voort uit een samenwerking tussen Officina Italiana Design, die het design van alle Riva’s voor hun rekening nemen, en Feretti’s eigen technische ontwerpafdeling en is daarmee het eerste nieuwe model van het merk Riva dat onder het bestuur van de Feretti Group geïntroduceerd wordt.

Aquariva Super eerste model onder Ferrettibestuur

Deze snelle motorboot, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van klassieke materialen, zoals mahonie afgezet met esdoorn voor het dek, heeft een lengte van 33 voet. De klassieke lijnen geven het schip een tijdloze uitstraling en emotie terwijl de doordachte rompvorm zorgt voor een comfort, zelfs bij hogere snelheden. Tradities en vakmanschap worden bij Riva hoogehouden en er is dan ook nog veel handwerk terug te vinden op en aan het schip. De boeg wordt bij elk exemplaar met de hand gevormd en ook roestvrijstalen details, zoals de luchtinlaten en de uit meer dan 200 delen bestaande zoeklamp, worden volledig met de hand gefabriceerd. Het eerder genoemde mahoniehouten dek met massieve esdoorn decoraties wordt beschermd door 18 laklagen.

Innovaties vind je echter ook genoeg terug. Bijvoorbeeld in de vorm van een elektronisch geregelde keerkoppeling met 2 versnellingen. Dit zorgt ervoor dat er zowel economisch op lagere snelheden gevaren kan worden terwijl de acceleratie en vaareigenschappen op hogere snelheid niet beperkt worden. Aan deze keerkoppelingen zij  twee Yanmar 380 PK dieselmotoren gekoppeld die de Aquariva Super een topsnelheid geven van 41 knopen en een bereik van 150 mijl op kruissnelheid.

Naast de Aquariva Super presenteerde de Feretti Group ook van hun merk Pershing een nieuw motorjacht, de Pershing 82 voeter.

Reageren