Boot met 48 vogelspotters zinkt voor Britse kust

0

48 opvarenden gered van zinkende boot

Voor sommigen is vogels kijken het meest ontspannende dat er bestaat. Voor de rest van ons is het gewoon saai. Ieder z’n ding. Maar hoe je het ook noemt: De kans dat vogels kijken stress oplevert is bijzonder klein. Maar dat die kans er wel is, merkte de 48 opvarenden van een Britse boot voor de kust van Pembrokeshire gisteren.

Ze waren met de boot ‘Lady Helen’ op weg om vogels te kijken toen het schip ergens tussen Martin’s Haven en Skomer Island een rots raakte en vastliep. Een andere boot in de buurt kon de boot met vogelaars van de rots loskrijgen, maar tijdens de terugtocht bleek de boot ernstiger beschadigd dan gedacht en maakte water en begon rap te zinken.

Door snel handelen konden alle 48 passagiers over gezet worden op verschillende boten in de buurt. ‘Verbazend’ genoeg bleek het overgrote deel van de vogelspotters op hogere leeftijd te zijn, waardoor niet iedereen even snel en makkelijk van boord kwam. Uiteindelijk is het gelukt en kwam iedereen met de schrik en een flinke dosis stress vrij.

Er is een onderzoek ingesteld naar wat er gebeurd is. Het schip dat vastliep maakte de reis regelmatig en is bekend in het gebied.

Reageren