GrandBanks presenteert nieuwe 46 Eastbay SX

0


Op de Eurasia Boat Show afgelopen Februari in Istanbul heeft GrandBanks haar nieuwste telg, de 46 Eastbay SX, gepresenteerd. GrandBanks heeft altijd veel succes met haar tijdloze styling in combinatie met moderne innovatieve technologie. Ook de nieuwe 46 Eastbay SX voldoet aan deze kenmerken met haar ranke lijnen en hoogstaande technische snufjes…

Het belangrijkste technische snufje is het Zeus aandrijfsysteem met de joystick besturing, gereduceerde emissie en geluid, perfecte manoeuvreerbaarheid en verlaagd verbruik. GrandBanks heeft bij een eigen testvaart, met de 600pk Cummins Diesels, een top van 30 knopen behaald. Dit is behoorlijk snel voor een boot van GrandBanks aangezien dit in de meeste gevallen halfglijders zijn. De 46 Eastbay SX is, na de 41 Heritage EU welke in 2008 gelanceerd werd, de tweede GrandBanks met het Zeus aandrijvingsysteem. Dit schip schijnt naar eigenzeggen echter beter van het systeem te kunnen profiteren en nog betere vaareigenschappen te hebben.

Het schip is heel ruimtelijk ingedeeld en biedt de mogelijkheid voor een keuze tussen een indeling met twee of drie slaapruimtes. De 46 SX borduurt voort op de reeds ingezette styling van de Eastbay serie. Kopers kunnen ook bij deze nieuwe telg kiezen uit een keuken benedendeks of eentje in de salon. De keuken in de salon zal natuurlijk deels ten kosten gaan van zitruimte, maar geeft wel een gezellige mogelijkheid tot contact tijdens het koken.

Van binnen ademt het jacht klasse en klassieke luxe uit, met haar teak en mahonie houten betimmering. Om de salon ook een echt buiten gevoel te geven kan er een optioneel schuifdak besteld worden wat samen met het automatisch te openen achterraam, zoveel mogelijk frisse lucht binnen zal laten. Net als de andere Eastbay modellen heeft de 46SX een zeer sterk en bewezen romp dat gebouwd is voor het varen op zee.

Specificaties:
Lengte: 15.21 meter (49.9 voet)
Breedte: 4.45 meter
Diepgang: 1.00 meter
Gewicht: 19.054 kg
Brandstoftank: 1.893 liter
Watertank: 549 liter
Accomodaties: 4-6 bedden in 2-3 cabines. 1 crew cabin
Motoren: 2x Cummins 600pk
Topsnelheid: 30 knopen

Reageren