Altijd al zelf willen vliegen? Dat kan met de Jetlev-Flyer (video)

0


Zolang er mensen bestaan willen we vliegen. Meerdere succesvolle en minder succesvolle uitvindingen zijn inmiddels gedaan, maar deze hebben we nog nooit gezien…

Het gaat hier om de Jetlev-flyer. Een project waar ruim negen jaar aan gewerkt en getest is voordat hij klaar was voor algemeen gebruik. Natuurlijk bestaan er al vergelijkbare uitvindingen, maar de Jetlev-Flyer is in een aantal opzichten uniek. Ten eerste drukt hij je omhoog op basis van waterdruk en hij laat je alleen boven het water vliegen. Daarnaast beschikt hij over de beste stuwkracht/gewicht ratio doordat de motor zich op een los element bevindt. De motor die het water door de spuiten pompt drijft namelijk op een klein bootje achter je aan waardoor hij die niet de lucht in hoeft te drukken.

Het ziet er een beetje sience-fiction achtig uit, maar het lijkt ons ook een fantastische ervaring. Het bedrijf verwacht eind mei met alle testen klaar te zijn, en in juli met de productie en verkoop te kunnen beginnen. Voor 129.000,- euro heb je er een.

Aangezien beelden meer dan woorden zeggen, moeten jullie maar even naar het filmpje kijken en zelf oordelen…

Specificaties:
Gewicht van het vliegende deel: 14 kilo
Topsnelheid: 35 km/h
Maximale hoogte: 10 meter
Vermogen: 250 pk
Actieradius op topsnelheid: 1 uur
Actieradius op kruissnelheid: 1,5 tot 2 uur
Prijs: 129.000,- euro
Meer info: Jetlev-flyer

Reageren