Cigarette en Ducati doen het samen

0


Het lijkt een kleine traditie te worden voor powerboat fabrikant Cigarette om samen te werken met highperformance merken die normaal op het vaste land actief zijn. Vorig jaar presenteerde ze de Cigarette AMG en nu komen ze met de Cigarette 42x Ducati edition…

Beide merken staan binnen hun eigen vakgebied natuurlijk bekend om de passie voor kracht en snelheid. Dit is ook precies de reden waarom ze de samenwerking zijn aangegaan. Skip Braver, CEO van het Cigarette Racing Team, voegt hier zelfs aan toe dat Cigarette eigenaren die ook een motorfiets kopen Ducati als top favoriet hebben. Helaas is de samenwerking puur gebasseerd op uiterlijk vertoon. De al langer bestaande Cigarette 42 is, net als bij de vorige samenwerking, gewoon overgespoten in Ducati kleuren. Daarnaast komt het Ducati logo veelvuldig in het interieur terug.


Dat er geen Ducati motoren in de boot liggen betekend natuurlijk niet dat hij niet snel gaat. Sterker nog, Cigarette heeft helemaal geen techniek van Ducati nodig om tot topprestaties te komen. De Cigarette 42x Ducati edition beschikt namelijk over 2 Mercury motoren van ieder 1.100pk (=2.200pk totaal) waarmee hij de ongelovelijke snelheid van 193 km/h behaalt!

Meer informatie kunnen jullie hierrr en hierrr vinden.

Reageren