De Hiswa Groep trekt definitief Amsterdam in (video)

1

Amsterdam Marina NDSM werf 2012
De Hiswa groep is tot een definitieve overeenkomst met de Amsterdamse gemeente gekomen. Dit betekend dat zowel de droge als de natte Hiswa van 2012 nu definitief beide in Amsterdam plaatsvinden…

 

Luchtfoto Amsterdam Marina Hiswa Nautical Centre 2012
Voor vrijwel iedereen was het al duidelijk dat de Hiswa te water van 2011 voor het laatst in IJmuiden plaats vond. Achter de schermen was het echter nog niet geheel zeker dat de Hiswa te water 2012 ook echt op het NDSM-terrein plaats zou vinden. De Hiswa heeft in een perbericht nu laten weten dat alle seinen op groen staan. De belangrijkste procudures zijn doorlopen en de nodige vergunningen zijn verleend.

Amsterdam Hiswa Nautical Centre 2012 Marina
Vanaf komende februari zal begonnen worden aan de bouw van de nieuwe jachthaven waar 4 t/m 9 september 2012 de Hiswa te water plaats zal vinden. Er wordt begonnen met een golfbreker die de jachten in de haven zullen beschermen tegen de golven die met name de beroepsvaart in het IJ veroorzaakt. Vlak daarna zal de aanbouw van de jacht- en evenementenhaven volgen welke al per 1 juli 2012 in gebruik genomen zal worden. In het voorjaar van 2013 zal vervolgens ook het havenkantoor, restaurant en tevens hoofdkantoor van de Hiswa groep opgeleverd worden. De indeling van de haven kan je op de afbeeldingen, maar ook op deze PDF vinden.

Hoofdkantoor Hiswa Groep Amsterdam
Volgens de Hiswa directeur, Andre Vink, zal het Hiswa Nautisch Centrum in de toekomst een toeristentrekker voor mensen van over de gehele wereld worden. Om de spot extra aantrekkelijk te maken wil de Hiswa er tevens een dooplocatie voor grote jachten van maken. Ondanks de zorgelijke economische situatie heeft de Hiswa wel een positief toekomstbeeld voor de Nederlandse watersport, en met deze nieuwe haven willen ze dat meer dan duidelijk benadrukken.

Amterdam Marina van boven af
Voor ons als Bootblog is dit ook een geweldige opsteker, want de nieuwe jachthaven wordt recht tegenover ons “hoofdkantoor” gebouwd. We zullen daarom nauwlettend alle vorderingen in de gaten houden…

Meer info: Amsterdammarina.com

1 reactie

  1. Dolf Groeninx van Zoelen on

    What a great initiative!
    Our Dutch already ancient knowledge and expertise in the field of boat and shipbuilding, all under one roof. This will be a worldwide success!
    Put him on!

Reageren