Lijstje: Zeven Amfibische Voertuigen

0


Deze wagens zien er niet alleen blits uit op de openbare weg, ook op het water kunnen ze prima vertoeven. Sinds James Bond in The Spy Who Loved Me furore maakte met het hippe multi-voertuig zijn er meerdere fabrikanten geweest die een poging hebben gedaan er ook één te bouwen. Sommigen zien er cool uit, sommigen wat minder. Het zijn met name speeltjes van miljonairs en projecten van visionairs. Wellicht op een dag zien we ze ook voorbij tuffen in de Amsterdamse grachten. Tot die tijd, zeven amfibische voertuigen op een rijtje :

 


# 7. Gibbs Aquada: Werd bekend in 2004 nadat Virgin oprichter Richard Branson een record vestigde op het Britse kanaal, in 40 minuten en 6 seconden stak hij het kanaal namelijk over. Noch boot, noch auto.  Kan op de weg een snelheid bereiken van 160 kilometer per uur en 50 kilometer op het water. Dit komt door zijn vermogen van 175 pk en een V6 in het vooronder.

 


# 6. Rinspeed Splash :  Gelanceerd in 2004, vanwege zijn design kan hij zelfs 60cm boven het water uitstijgen. Op het water kan hij een snelheid bereiken van 79 kilometer per uur en op de wegen zelfs een topsnelheid van 200 kilometer per uur. Rijdt en vaart op natuurlijk gas en beschikt over 750 cc. The body wordt ook gebruikt voor raceauto’s.

 


#5. Amfibi Lamborghini Countach : De Lamborghini Countach behoeft geen introductie meer maar dit exemplaar is dan net weer wat extremer. Met formule 1 ophanging raast deze Countach over het water. Moet je nagaan als je deze voorbij ziet zoeven.

 


# 4. Cami Hydra Spider : Deels sportcar/ deels boot. Geproduceerd door Cool Amphibious Manufacturers International (CAMI). Op het land heeft hij een top van 201 kilometer per uur en op het water 85 kilometer per uur. Beschikt over een V8 6.0 liter en een knop waarbij de wielen kunnen inklappen.

 


#3. Dobbertin Hydrocar : Als je denkt aan Thunderbirds denk je aan Dobbertin. Onlangs verkocht voor $130.000 op Ebay. Heeft 762 paardenkrachten en ziet er gestroomlijnd uit. Perfect voor de Friese meren.

 


#2. Sea Lion : Niet ontworpen door een bijzonder constructiebedrijf maar door slechts één persoon: Marc Witt. Heden ten dagen  is het één van ’s werelds snelste amfibische wagens. De Sea Lion (what’s in a name) kan bijna 100 kilometer op het water bereiken.

 


#1. WaterCar Panther : Ziet er misschien niet het meest snel uit van onderstaand rijtje maar wint het zeker op het gebied van comfort. Kan namelijk niet alleen rijden en varen op water en land maar ook in de blubber en over zand.

Reageren