Meest rare bootjes

0

Waarom in een normale boot varen, als het ook anders kan? Hier een kleine selectie van vreemde drijvende objecten, die we voor het gemak toch maar bootjes noemen.

Varende gitaar

Zanger Josh Pyke liet in 2008 speciaal voor zijn videoclip Make You Happy een gitaarboot bouwen. Het is een behoorlijk zeewaardige motorboot van 6,1 meter lang en 2 meter breed. Het 250-kilo wegende bootje werd binnen een week (!) gebouwd bij Fox Professional Studios´s in Sidney. Voor de voortstuwing zorgt een kleine buitenboordmotor. In 2010 werd de drijvende gitaar verkocht voor 5520 euro, het geld ging naar een goed doel.

Drijvende pompoenen

Niet de Amerikanen, maar onze dolle zuiderburen houden ieder jaar een varende pompoenrace. In het Belgische Kasterlee varen ieder jaar in november meer dan 300 mensen mee in een pompoen. De oranje rakker moet minstens 200 kilo wegen, wil hij blijven drijven. Wie ook mee wil varen, moet zich aanmelden bij het pompoengezelschap en dan natuurlijk op de dag van de race hopen dat je droog de eindstreep haalt, want november is niet de meest warme maand van het jaar.

Varende bus

Een varende bus, dat zal wel een hoax zijn. Maar nee, zowel in Rotterdam als Amsterdam kunnen bussen vanaf de weg, zo het water inrijden. De bus heeft twee thrusters (roerpropellers) achter en een boegschroef voor. De rijhoogte is 3,30 meter, de vaarhoogte 2 meter. De diepgang achter (waar de motor zit) is 1,65 meter en voor 1,30 meter. Het laadvermogen is 5750 kilo, maximaal 48 personen. Varend kan de bus 7 kilometer per uur halen. De bus vaart elektrisch, maar rijdt met een Volvo-diesel.

Varende schoen

Een vreemd varend object, kan voor behoorlijk wat publiciteit zorgen. Best slim dus van het merk Sebago, die bekend staan om hun bootschoenen, om een varende schoen te maken. Het bootje vaart elektrisch en is stabiel. Wat er na de promotie is gebeurd met de varende schoen is onbekend.

Reageren