Primeur: Aanval op grootste jacht ter wereld

1

Worlds biggest superyacht Azzam
Op dit moment voert de Eclipse van Roman Abramovich nog de lijst met grootste jachten ter wereld aan, maar een nog groter exemplaar staat nu voor het eerst op de foto…

Bij Lurssen Yachts in Duitsland wordt al enige tijd gebouwd aan het jacht dat de Eclipse van Abramovich van de troon zal stoten als grootste jacht ter wereld (bekijk hierrr de huidige top 100). Vandaag zijn er door Superyachttimes.com voor het eerst foto’s gepubliceerd van het jacht dat even de werf verlaat.

Worlds biggest superyacht Azzam
Het is een zeer mysterieus project met de code naam Azzam, waar eigenlijk vrijwel niks over bekend is. Zelfs de totale lengte is niet door Lurssen bevestigd, maar zal volgens verschillende bronnen rond de 180 meter liggen. Hiermee dus direct het grootste prive jacht ter wereld, welke wel even in het openbaar moest verschijnen. Het jacht werd namelijk verplaatst van de grote hal naar het droogdok waar de neus verder afgerond zal worden.

Worlds biggest superyacht Azzam

Zie het verschil tussen de zeilboten, olietanker en Azzam en de Topaz

Buiten de weinige informatie die op dit moment voor handen is, blijft het gissen wanneer hij opgeleverd gaat worden wie en de Azzam gekocht heeft. Wanneer er meer informatie over dit toekomstig grootste jacht ter wereld beschikbaar is brengen we jullie daarvan op de hoogte.

Meer foto’s en een klein filmpje kunnen jullie op de facebook pagina van Superyachttimes vinden (hierrr). Alle foto’s zijn tevens in eigendom van Superyachttimes, Superyachtphoto en Merijn de Waard…

1 reactie

  1. Zulke grote jachten kun je toch niet geloven? Waar zou bouwtechnisch de grens liggen voor dit soort jachten. Uiteraard zou je het kunnen vergelijken met cruisliners maar daar zitten ook personele eisen aan. Geldt dit ook voor dit soort jachten. Ik kan mijn voorstellen dat er een minimale bemanning aanwezig moet zijn.

    In elk geval erg indrukwekkend allemaal.

Reageren