Sunseeker deels overgenomen door Ierse investeringsclub

0


De Ierse investeringsmaatschappij FL Partners heeft een aanmerkelijk belang, van ruim 27 milj. euro, in de Engelse werf Sunseeker gekocht. Eerder werd al bekend dat Sunseeker 2009 met een verlies van ruim 10 miljoen afgesloten heeft…

Of beide zaken direct verband met elkaar hebben is nog niet bevestigd, maar het lijkt er natuurlijk wel sterk op. De werf heeft met de verkoop deze aandelen namelijk een kapitaal injectie van ruim 27 miljoen euro gekregen. Dit maakt de balans na een jaar met veel omzet maar tegenvallende marges natuurlijk een stuk gezonder. De overname is mede mogelijk gemaakt door de Macquarie Bank en de Haymarket Financial.

De investeringsmaatschappij FL Partners is naar eigen zeggen ontzettend trots op hun investering in een van ’s werelds sterkste werven. Ze geloven dat de globare speiding, de continue ontwikkeling van nieuwe jachten en de sterke merknaam veel toekomst perspectief bieden, en kijken dan ook zeer positief naar een mooie toekomst.

Robert Braithwaite (oprichter en directeur van Sunseeker) blijft naast FL Partners de grootste aandeelhouder en zal de rol van niet-uitvoerend voorzitter vervullen. De huidige Operationeel Directeur, Stewart McIntyre, wordt de nieuwe CEO.

Gaat het dan slecht met Sunseeker? Neehoor, ze draaien goede omzet alleen de marge is afgelopen jaar flink gekelderd door verschillende externe zaken (lees hier meer). The Times noemt Sunseeker zelfs belangrijk voor onze beschaving

Reageren