Interview & Review: Riviera 4700 Sport (video)

0



Onlangs was bootblog.nl bij de Yachts&Lifestyle 2010 show aan de Loosdrechtseplassen. Tijdens dit evenement hebben we verschillende boten onder de loep genomen en gesproken met importeurs en de werven zelf. Naast de Compagniesloep. Waren we ook aan boord bij de Riviera 4700 sport.

Riviera is een Australisch merk dat vooral in Amerika erg goed wordt verkocht. De importeur, asadsfasd is er van overtuigd dat deze boot ook in Nederland een succes gaat worden.

De boot wordt gekenmerkt door een sportief uiterlijk.  Met snelle lijnen en een behoorlijk vermogen, twee Caterpillar C9 motoren die beide goed zijn voor 575 pk. Bij de standaard uitvoering dus 1150 pk, indien dit niet genoeg is bied de uitgebreide versie zelfs de mogelijk voor twee Caterpillar C12 motoren goed voor 715pk ieder. Totaal 1430 pk.

 


De boot is voorzien van een aantal leuke gadgets. Zo is het mogelijk om het schuifdak automatisch op te laten gaan, de eettafel is electrisch in hoogte verstelbaar, het zwemplateau is hydorlisch verstelbaar en de garagedeur voor de bijboot wordt op afstand bediend. Op het zwemplateau zit ook een barbeque ingebouwd. Ook is een vaatwasser aanwezig. Daarnaast is de boot uitgerust met twee verschillende geluidssystemen, een voor binnen en een voor buiten.

Ideaal is de ruimte voorin de boot. Hier heeft Riviera slim rekening gehouden met de tekortkoming in de meeste boten. De meest boten kiezen voor zoveel mogelijk ruimte voor hun slaapkamers waardoor de gang ontzettend klein is. Riviera heeft ervoor gekozen dat als je te trap afgaat je echt een ruim gevoel bij de boot krijgt wat ontzettend prettig is.

Daarnaast zitter er nog eens twee badkamers in. Een die speciaal voor de eigenaarssuite is en de ander voor de resterende gasten.

Over het algemeen een prachtige boot die niet voor niets door AMIF  Australian in 2007 tot Boat of the year is gekroond. Ook heeft Boating magazine de boot tot Cruizer of the year 2007 gekroond.

De standaard versie is verkrijgbaar voor €661.125 ga je toch voor de luxere versie met  alles erop en eraan zoals meer pk’s kom je al snel richting de €800.000 dit alles is inclusief 19% btw.

Meer info?

www.Seaways.nl
www.Riviera.com.au

Reageren