Met 40 km/h racen in een kajak (video)

1


Hou je van laag op het water zitten in een piepklein bootje, maar heb je een hekel aan peddelen? Dan is deze nieuwe JetriderXT echt iets voor jouw. Een kajak voorzien van 9,5pk inboard motor om mee over het wateroppervlak te schieten…

De ‘Powerkayaks’ bestaat inmiddels al weer een tijdje. In 2007 kwam Surfango namelijk met het eerste productiemodel. Inmiddels heeft het bedrijf zijn naam veranderd in Jetbuster en hebben ze onlangs het nieuwste model geïntroduceerd. De JetriderXT. Qua specificaties verschillen de eerdere modellen niet zoveel met deze nieuwe. Hij beschikt net als zijn voorgangers namelijk over een 2-stroke 9,5pk inboard waterjet motor, een electische start, een 5 liter tank (waarmee 2-3 uur volgas gevaren kan worden), een joystick tussen je benen om te sturen en dit alles weegt slechts 68kg. Door de goede gewicht/pk verhouding behaalt deze gemotoriseerde kayak maarliefst 40 km/h, dat is echt hard voor zo’n kleine en lage “boot”.


Als vrijwel alle specs hetzelfde gebleven zijn, waarom hebben ze dan een nieuwe ontwikkeld zal je wel denken. Je kan je vast voorstellen dat het behoorlijk wat schokken en stoten op kan leveren wanneer je met 40 km/h over het water raast en praktisch op de bodem van de romp zit. De oude modellen leverden daarom ook flink wat blauwe en beurse plekken op. Het nieuwe model beschikt over een zitje die aan kleine luchtveren opgehangen is, hierdoor zit je veel zachter en schijn je nauwelijks nog pijnlijke billen te krijgen.


Klinkt gaaf, maar wie koopt dit? Mensen die ongeveer net zoveel fun als met een waterscooter willen, maar er iets minder geld voor over hebben. Deze JetbusterXT kost namelijk slechts 3.000,- euro (!), daar kan je misschien net een oude klassieke waterscooter voor kopen (hier, hier en hier). Natuurlijk geeft hij niet hetzelfde power gevoel, en trekt hij niet zo hard op maar hij gegarandeerd in ieder geval wel heel veel plezier! Een mooie oplossing ook aangezien onze “blauwe vrienden” strenger op waterscooters gaan controleren dit seizoen.

Onze vrienden van TopGear hebben met de geestelijk vader van het eerste model een keer een race tegen een auto gedaan. De video kan je hierrr bekijken…

Dit is een video van de oude Surfango:

1 reactie

  1. Pingback: Met 40 km per uur in een kajak!? | Kajak en Route

Reageren