Plastic Whale: 100% gerecyclede boot

0


Er worden tegenwoordig steeds meer vraagtekens bij de gigantische hoeveelheid plastic afval in de Wereldzeeen gezet. Marius Smit, initiatiefnemer van Stichting Plastic Whale, is met een ludiek antwoord gekomen. Namelijk een boot gebouwd van dit plastic afval…

Stichting Plastic Whale is opgezet door Marius Smit met als doel oplossingen te bedenken voor de gigantische hoeveelheid plastic afval dat in de zeeen drijft. Inmiddels bestaat zijn team uit ruim 29 mensen die allen iets aan de ontwikkeling van de boot bijdragen. Natuurlijk zal deze boot niet het probleem oplossen, maar wel meer aandacht aan het probleem besteden. Door gebruik te maken van herkenbaar plastic afval en met de boot door Nederland te varen zien consumenten dat plastic iets waard is en niet zomaar weggegooid moet worden.

Marius krijgt veel hulp van mensen die al in de botenindustrie werkzaam zijn. Zo helpt Rob Veldt van Zuidwestersloep (bekend van de WK-sloep) met de technische ontwikkeling en zal Mokum Mariteam zorgdragen voor de inzameling van al het plastic dat bij de bouw gebruikt gaat worden.

Als alles volgens plan verloopt, zal de boot in de zomer van 2012 tewater gaan. Hier is echter nog flink wat werk en sponsoring voor nodig.

Interesse? Bekijk hierrr wat je voor ze kan doen!

Reageren