Dutch Design deel 3: Walth 900

11


In deze mini-serie laten we jullie kennis maken met de parels van de Nederlandse boten industrie. In dit derde deel bekijken we een geweldig mooie houten speedboot ontworpen en gebouwd door Wouter Snoek uit Drimmelen, de Walth 900…

Heel Nederland gaat uit zijn dak wanneer Victor Muller ons land een eigen super-sportwagen merk, Spykercars, geeft. Dit is natuurlijk ook vrij uniek aangezien we eigenlijk maar één ander sportwagen merk rijk zijn, namelijk Dondervoort. Ok, voor de puristen dan nog eentje, Burton, maar daar blijft het dan ook bij.

Waarom is dan eigenlijk niet heel Nederland uit zijn voegen gebarsten toen Wouter Snoek zijn eerste Walth presenteerde? Is het omdat er veel meer botenwerven dan automerken zijn, of is het omdat wij Nederlanders veel te bescheiden zijn voor Saint-Tropez achtige beauty’s? Mij maakt het niet veel uit waar het aan ligt, ik begrijp niet waarom niet heel Nederland weet dat wij zulke fantastische boten produceren!

Kijk eens naar die geweldig mooie lijn, die perfecte afwerking en die mooie houtnerven. De Walth 900 lijkt gewoon de ultieme combinatie tussen de klassieke Riva’s en de moderne polyester speedboten. Hij komt robuust en sterk over maar snijdt toch als een mes door de golven en schiet als een kogel over het water. Zijn 8,3 liter V10 motor met 550pk laat hem maar liefst 110 km/h gaan, hiermee vlieg je dus vrijwel elke andere boot voorbij. Niet alleen de buitenkant, maar ook aan het interieur is zo te zien veel aandacht besteedt. Prachtig afgewerkt met gestikt leder en het hoogtepunt is wat mij betreft het verchroomde tellerblok op het dashboard.

Natuurlijk zou deze boot het beste tot zijn recht komen aan de kust van Cannes en Saint-Tropez, daar schrikt men tevens niet zo af van het prijskaartje. Vanaf 357.000,- euro, maar elke boot wordt bij Walthboats 100% met de hand gebouwd en is volledig custommade. Dan valt deze prijs eigenlijk best wel weer mee…

Hopelijk kunnen we nog eens een testvaart maken, ik ga in ieder geval alvast beginnen met sparen!

Specificaties:
Lengte: 9,56 meter
Breedte: 2,35 meter
Diepgang: 0,65 meter
Gewicht: 2.400 kg
Materiaal romp: Hout
Materiaal opbouw: Hout
Interieur: leer
Hutten: 1
Motor: Viper 8,3 liter V10
Vermogen: 550 pk
Topsnelheid: 110 km/h(!)
Prijs: vanaf 357.000,- euro

Meer info: Walthboats

Bekijk ook:
Dutch design deel 1: Nedcraft Silverback
Dutch design deel 2 Silvestris 23 Sports Cabriolet

11 reacties

  1. Nou om dit een parel te noemen gaat me toch iets te ver. De lijnen zijn overdreven rond en een mix van een Boesch, Riva i.c.m. de neus van een Scarab powerboot. Echter dan in een opgeblazen versie aangezien het vrijboord veel te hoog is in verhouding met het windscherm en de lengte van de boot. Ook de spiegel met de 2 enorme uitlaten en het aangehangen lipvormige zwemplateau doen me aan een kunstaasvisje denken wat doorgaands bij het snoeken wordt gebruikt. De naam is nou ook niet echt sterk en zeker te danken aan het merk gereedschap (dewalt) wat de in mijn ogen doorgeslagen bouwer gebruikt.

  2. Ja zo is het en leuk aan deze site is dat je ook je mening erover kan geven 😉

    Complimenten voor dit initiatief en ik kijk uit naar deel 5 van onze creatieve ontwerpers 🙂

  3. ik ben het met je eens tot op zekere hoogte,
    want ik ben er geweest en heb een open gesprek gehad met wouter,en wilde zijn inderdaad erg mooie product promoten in de caribians,waar ik nu ben,maar helaas na hem ongeveer 30x een mail te hebben gezonden,zonder respons,en de belofte een cd rom te krijgen om de boot te promoten,is het hierbij gebleven.
    ik ben overtuigd van de kwaliteiten van de boot,ook in zout water waar we het over gehad hebben en ook de mogelijkheden voor het type motor,maar ook hier helaas geen andwoord meer.
    ik betreur dit ten zeerste omdat ik eigenlijk gevraagd heb om dit mooie fenomeen te mogen promoten,en dan van daaruit te zien wat de reactie,s zouden zijn,helaas,nogmaals geen andwoord.
    mischien als wouter dit leest,ik ben nog steeds geintreseerd.
    groeten uit de caribians.
    evert.

  4. Beste mensen,zoals ik al in een eerdere mail omschreef ben ik een fan van de runabout,en ben bij wouter op visite geweest om zijn geweldig mooie creatie,s te bezichtigen.
    dit is geweldig geweest en ook heb ik hem gevraagd om eens te mogen kijken of we de klantenkring niet wat kunnen uitbreiden,helaas geen andwoord,mischien worden mijn mails door de pc in de prullenbak gedeponeerd.
    wouter ik wardeer je creatie en hoop dat je me mailen wil,want ik heb het nu bijna meer dan 50x geprobeerd en geen andwoord.
    Ik blijf het een zeer mooie boot vinden.
    gr evert.

  5. TJA MENINGEN VERSCHILLEN GELUKKIG,MAAR DE WALTH IS EEN MOOIE VERSCHIJNING,ZOU OOK NIET MISTAAN IN DE CARRIBEANS
    ALLEEN UITKIJKEN IVM ZOUT WATER.

Reageren